Mitä on paracord? 

QwiDogin tuotteet on valmistettu kestävästä ja kevyestä paracordista. Paracord on nailonista (PA) tai polyesteristä (PET) valmistettua punosta, joka on alunperin kehitetty palvelemaan Yhdysvaltain armeijan laskuvarjojoukkoja. Nykyään se on etenkin eränkävijöiden suosiossa monikäyttöisenä yleisnaruna. 

Paracordista valmistetut tuotteet voit pestä koneessa värien juurikaan koskaan haalistumatta. Se sopii siis erinomaisesti koiratarvikkeiden materiaaliksi!

Aidossa tyypin III nailonparacordissa on päällä nailonpunoskuori sekä sisällä seitsemän pienempää säiettä nailonnyöriä. Tyypin III paracord on halkaisijaltaan noin 4 mm paksua ja sen vetolujuus on noin 250 kg. Huonolaatuisen "paracordin" tunnistaa herkästä rispaantumisesta ja sisänyörit voivat olla vaikka puuvillaa, joka ei kestä vetoa tai sääolosuhteita kuten nailon ja polyester. 

Paracord voi siis olla valmistettu myös polyesteristä. Aito polyester-/nailonparacord sulaa ja palaa aivan eri tavalla kuin heikot jäljitelmänsä. Heikkolaatuiset paracordit ovat usein myös kovia ja jäykkiä, sekä polttavat hankauksesta helposti. Hyvälaatuinen paracord on pehmeää, taipuisaa, kiiltävää ja hylkii hyvin myös likaa.

Kuluttajille myynnissä olevan paracordin laatu vaihtelee laidasta laitaan, eikä kaikki paracordina mainostettu naru ole aitoa paracordia. Suomessa myynnissä olevat paracordit ovat usein polyesterparacordia, vaikka tuotetiedoissa saattaa lukea materiaalina nailon. Narujen jälleenmyyjät eivät ehkä ole edes perehtyneet eri paracord-laatujen eroihin, mutta kun nailonia ja polyesteriä pääsee tarkastelemaan vieri vieressä, niin ero on selkeä ja käsinkosketeltava. 

Jos sinulla on paracordia, jonka tiedät olevan nailonia, kokeile sulattaa ja liittää sitä toiseen naruun. Nailon ja polyester eivät sulaudu yhteen, eikä liitos kestä yhtään vetoa. Samaa materiaalia olevia naruja taas pystyy juottamaan yhteen helposti! Juottokohta ei kuitenkaan koiratarvikkeiden ollessa kyseessä koskaan saa olla sellaisessa kohdassa, johon kohdistuu vetoa, tuotteen turvallisuuden taakamiseksi. 

QwiDogin käyttämä paracord on aina hyvälaatuista. QwiDogilla on Suomen suurin valikoima aitoja yhdysvaltalaisia nailonnaruja, joita et saa muualta Suomessa! Jos haluat parasta laatua, valitse nailonnarut. Narujen alkuperä on mainittu tuotetiedoissa värin kohdalla. 


Lue myös tuotteiden hoito-ohjeet täältä! 


Haastattelu Canis-lehdessä (nro. 3/2017) http://www.masseter.fi/artikkelit/muu/vaaralliset-varusteet.html

Suosituimmat
30,00 €

Kahden koiran ulkoiluttajan ehdoton valinta!

25,00 €

Kolmevärinen Qorento on ohut, noin 4 cm leveä punospanta.

27,00 €

Kolmevärinen Qoda on noin 3 cm leveä todella näyttävä, vahva ja paksu punospanta.

20,00 €

Kätevä monitoimitalutin mittatilaustyönä

14,00 €

Kevyt ja kestävä paracordtalutin mittatilaustyönä