Mitä on paracord? 

QwiDogin tuotteet on valmistettu kestävästä ja kevyestä paracordista. Paracord on nylonista (PA) tai polyesteristä (PET) valmistettua punosta, joka on alunperin kehitetty palvelemaan Yhdysvaltain armeijan laskuvarjojoukkoja. Nykyään se on etenkin eränkävijöiden suosiossa monikäyttöisenä yleisnaruna. 

Paracordista valmistetut tuotteet voit pestä koneessa värien juurikaan koskaan haalistumatta. Se sopii siis erinomaisesti koiratarvikkeiden materiaaliksi!

Aidossa tyypin III nylonparacordissa on päällä nylonpunoskuori sekä sisällä seitsemän pienempää säiettä nylonnyöriä. Tyypin III paracord on halkaisijaltaan noin 4 mm paksua ja sen vetolujuus on noin 250 kg. Huonolaatuisen "paracordin" tunnistaa herkästä rispaantumisesta ja sisänyörit voivat olla vaikka puuvillaa, joka ei kestä vetoa tai sääolosuhteita kuten nylon ja polyester. 

Paracord voi siis olla valmistettu nylonin lisäksi myös polyesteristä. Aito nylonparacord sulaa ja palaa aivan eri tavalla kuin heikot jäljitelmänsä. Heikkolaatuiset paracordit ovat usein myös kovia ja jäykkiä, sekä polttavat hankauksesta helposti. Hyvälaatuinen paracord on pehmeää, taipuisaa, kiiltävää ja hylkii hyvin myös likaa.

Kuluttajille myynnissä olevan paracordin laatu vaihtelee laidasta laitaan, eikä kaikki paracordina mainostettu naru ole aitoa paracordia. Suomessa myynnissä olevat paracordit ovat usein polyesterparacordia, vaikka tuotetiedoissa saattaa lukea materiaalina nailon. Narujen jälleenmyyjät eivät ehkä ole edes perehtyneet eri paracord-laatujen eroihin, mutta kun nailonia ja polyesteriä pääsee tarkastelemaan vieri vieressä, niin ero on selkeä ja käsinkosketeltava. Palamistestillä viimeistään selviää ero näiden kahden laadun välillä. Nylon palaa ja sulaa sytyttimen liekissä hitaasti, polyester taas sulaa todella herkästi. Myös haju on erilainen.

Jos sinulla on paracordia, jonka tiedät olevan nailonia, kokeile sulattaa ja liittää sitä toiseen naruun. Nailon ja polyester eivät sulaudu yhteen, eikä liitos kestä yhtään vetoa. Samaa materiaalia olevia naruja taas pystyy juottamaan yhteen helposti! Juottokohta ei kuitenkaan koiratarvikkeiden ollessa kyseessä koskaan saa olla sellaisessa kohdassa, johon kohdistuu vetoa, tuotteen turvallisuuden taakamiseksi. 


QwiDogilla on suuri valikoima aitoja yhdysvaltalaisia nylonnaruja!


Lue myös tuotteiden hoito-ohjeet täältä! 


Haastattelu Canis-lehdessä (nro. 3/2017) http://www.masseter.fi/artikkelit/muu/vaaralliset-varusteet.html 

Suosituimmat
48,00 €

Kahden koiran ulkoiluttajan valinta helpompaan ja solmuttomampaan ulkoiluun! Kiinteä tuplatalutin, hihnoja ei voi käyttää erikseen. (ks. Monitoimi-tuplatalutin)

33,00 €

Kolmevärinen Qorento on ohut, noin 4 cm leveä punospanta. Paksuus on alle 1 cm ja panta myötäilee hyvin koiran kaulaa.

39,00 €

Kolmevärinen Qoda on noin 3 cm leveä todella näyttävä, vahva ja paksu punospanta.

27,00 €

Kätevä monitoimitalutin mittatilaustyönä

25,00 €

Kevyt ja kestävä paracordtalutin mittatilaustyönä