Hoito-ohjeet paracordtuotteille 


QwiDogin pannat ja taluttimet on valmistettu kestävästä ja kevyestä paracordista. Se on nailonista (PA) tai polyesteristä (PET) valmistettua punosta, jossa on päällä punoskuori sekä sisällä seitsemän pienempää säiettä nyöriä.  

Sääolosuhteet eivät vaikuta paracordiin, se ei esim. homehdu, mutta suora auringonvalo haalistaa värejä ajan mittaan. Paracord kestää paljon vetoa, mutta suora hankaus saa sen kulumaan. Jos koirasi harrastaa paljon alla olevan kuvan kaltaista toimintaa panta päällä, niin voit odottaa kulumisen jälkiä joskus ilmestyvän... ;) PESU:

Paracordista valmistetut tuotteet voi pestä koneessa. Pesuohjelmaksi riittää usein 30 asteen hienopesu/synteettisten materiaalien pesuohjelma maltillisella pesuainemäärällä. On suositeltavaa käyttää pesupussia, jotta metalliosat eivät kolise ja naarmuunnu niin paljon, ja myöskin paracordin pinta saa vähemmän hankausta osakseen.

Huuhteluainetta ei tule käyttää, mutta pyykkietikkaa voi halutessaan lisätä. Rumpukuivausta ei suositella, eikä QwiDog takaa tuotteiden kestävän sitä. Paracordtuotteet kuivuvat vapaasti pyykkitelineellä varsin nopeasti. Paracordia voi pestä jopa 60-asteisessa vedessä - kunhan vesi ei koskaan ole kiehuvaa, niin materiaali ei periaatteessa mene miksikään. Jotkut paracordit kuitenkin kutistuvat hieman pesussa, joten isompia lämpötiloja on hyvä pyrkiä välttämään. Hyvälaatuinen nylonparacord ei vaadi korkeaa lämpötilaa puhdistuakseen!


Laita pestyt tarvikkeet heti pesuohjelman päätyttyä kuivumaan, älä jätä niitä märkänä koneeseen. Kuivumaan ripustaessa on pannat ja hihnat hyvä suoristaa ja muotoilla jo kosteina, jotta ne säilyttävät parhaiten muotonsa ja mittansa!
KULUMAT:

Jos taluttimeesi tai pantaasi on tullut kulunut kohta, jossa naru on alkanut rispaantumaan esim. jatkuvan karhean hankauksen seurauksena, voit yksinkertaisesti sulattaa rispaantumat pois. Käytä nopeasti esimerkiksi sytyttimen liekkiä rispaantuneen kohdan lähellä, kunnes rispaantuneet hahtuvat ovat sulaneet. Jos narun pinta on jo ehtinyt kulua rikki, voit sulattaa sitä ja painaa sulan kohdan lopuksi tasaiseksi ja sileäksi käyttämällä esim. ruokaveistä apuvälineenä. Monisäikeisen rakenteensa ansiosta paracord kestää hyvin tällaista pientä fiksailua - pinnan sulattaminen ei juuri vaikuta muuhun kuin ulkonäköön. KIERRÄTYS:

Näillä vinkeillä ja huoltotoimenpiteillä pidennät tuotteen käyttöikää! Kun joskus koittaa luopumisen aika, voit leikata metalliosat pois ja kierrättää ne metallinkeräyksen mukana, jolloin materiaali voidaan käyttää uudelleen. Voit purkaa tuotteen ja käyttää naruja muuhun tarkoitukseen. Paracordnarut kuuluvat sekajätteeseen, josta ne päätyvät polttolaitokselle hävitettäväksi. Ethän koskaan jätä paracordia luontoon! ❤ 


Suosituimmat
48,00 €

Kahden koiran ulkoiluttajan valinta helpompaan ja solmuttomampaan ulkoiluun! Kiinteä tuplatalutin, hihnoja ei voi käyttää erikseen. (ks. Monitoimi-tuplatalutin)

33,00 €

Kolmevärinen Qorento on ohut, noin 4 cm leveä punospanta. Paksuus on alle 1 cm ja panta myötäilee hyvin koiran kaulaa.

39,00 €

Kolmevärinen Qoda on noin 3 cm leveä todella näyttävä, vahva ja paksu punospanta.

27,00 €

Kätevä monitoimitalutin mittatilaustyönä

25,00 €

Kevyt ja kestävä paracordtalutin mittatilaustyönä